plaatjes

Ik lees vaak bij mede-collagisten dat ze plaatjes sorteren, in mappen of dozen of laatjes. Geen idee wat de categorieën dan zijn: huisjes, boompjes, beestjes? Eten, lezen, tuinieren?
Ik doe dat met opzet niet. Ik heb intussen meer kunst- en andere plaatjesboeken dan ik kwijt kan, maar voor elke collage of elk boekje pak ik er eentje waarvan ik denk dat die erbij kan passen, en bladerdeblader tot ik een vonkje krijg. En dat kan van iets totaal anders zijn dan ik in mijn hoofd had. Het is elke keer een verrassing, het gaat elke keer intuïtief. Wat dat aangaat werkt het net als bij schrijfveren: de Censor uitzetten, en het luister-oor (kijk-oog) aanzetten. En meegaan met wat zich aandient.

Dit bericht is geplaatst in creatief, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op plaatjes

  1. Ferrara schreef:

    Ik doe beide. Heb de wereld aan doosjes (op zich al leuk) maar de inhoud is chaos. Bladeren en inspiratie opdoen is ook heerlijk. Liefst met de koptelefoon op, met een fijn muziekje.
    En meneer F. maar zwaaien dat de lunch klaar is. 😍
    Ben momenteel bezig met verhaaltjes en bijpassende foto's bij elkaar te zoeken voor een Albelliboek. Wordt een soort uittreksel van mijn blog. Bestaat deze maand alweer negen jaar. Tijd vliegt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *