stille nacht

Het personeel van een winkel in York wordt knettergek van All I want for Christmas is You, en krijgt voortaan alleen nog traditionele Christmas Carols en kerstmuziek zoals de Notenkraker om de oren. Een pleidooi dus vóór traditionele kerstmuziek, hoe joodsgristelijk wil je het hebben.
Jullie weten wel dat kerstmis niet mijn favoriete feest is, maar van echte kerstliedjes word ik wel blij: King's Singers, Medieval Babes, noem maar op.
Kennelijk geldt dat ook voor Petra Stienen, die meteen enthousiast twitterde: goed idee! Een pleidooi dus vóór traditionele kerstmuziek.

Wat de creatieve geesten bij de Dagelijkse Standaard (hoe laag ligt die eigenlijk, bijna in Australië zou je denken) er niet van weerhield om een en ander als volgt te framen:
Petra Stienen wil kerstliedjes in winkels afschaffen! In Engeland wordt al geëxperimenteerd met dit beleid!

Oh, oh, wat buitelden de analfabete volgertjes over elkaar heen. War on Christmas, D66 moest dood ("gewoon door haar slaap schieten") en waar bemoeide ze zich mee en het kwam natuurlijk weer allemaal door de allochtonenknuffelaars.
Echt helemaal niemand kwam op het idee het originele artikel op te zoeken. Of op z'n minst zich af te vragen hoe een kerstgek land als Engeland ooit afstand zou willen doen van kerstliedjes, traditional of cheesy.

Een en ander kwam tot mij op Facebook. Iemand had het artikel van de DS geplaatst, zonder commentaar. Iemand die ik als mens waardeer en hoog heb zitten. Dan kan ik werkelijk niet anders dan hem wijzen op het feit dat hij hier meehelpt aan haatzaaierij die inhoudelijk 100% gelogen is.
Hij heeft het stukje uiteindelijk verwijderd. Ik lag in bed met koorts en hartkloppingen en tranen. Maar dat komt van de prednison, heb ik me laten vertellen. Omdat dat een zootje maakt van je adrenaline, komt alles veel stressvoller binnen.
Maar zwijgen is toch geen optie?

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest met de tags . Bookmark de permalink.

8 Reacties op stille nacht

 1. Ferrara schreef:

  Ik twitter niet, maar heb nu wel gelezen wat Stienen allemaal naar haar hoofd krijgt geslingerd. Niet te geloven. Waarom gaan mensen toch zo los om niks en halen van alles overhoop waar het helemaal niet omgaat.
  Ik gebruik geen prednison, heb geen koorts, maar zou zo naast je willen kruipen en een potje mee janken.

 2. lethe schreef:

  Dat is een van de redenen waarom ik niet aan twitter doe. Het is ongelooflijk wat een bagger daar gespuid wordt, vooral door die lui met Nederlandse vlaggetjes achter hun naam.

  Mooie uitspraak van Wiesel.

 3. René Ruiter schreef:

  Kerstmis?!?, jeetje ...., dat was toch aan het eind van het jaar? Zullen we dat gebeuren weer een beetje pimpen? Gezamenlijk een lijst maken van bijzondere kerstverhalen? Ik tip 'Breekbare uren' van F.B. Hotz (Proefspel).

 4. Joke schreef:

  Ik weet waarom je gehecht bent aan je sociale media en dat is in jouw 'situatie' ook volledig te begrijpen, maar in gevallen als deze denk ik toch: Och lieve Hella, wat doe je jezelf aan?!

  • Hella schreef:

   Ik word echt al veel beter in niet reageren op dingen. Maar dit was een familielid, vader van kinderen, dat kon ik werkelijk niet laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *