Consolations 23 Hiding

Hiding done properly is the internal faithful promise for a proper future emergence, as embryos, as children or even as emerging adults in retreat from the names that have caught us and imprisoned us, often in ways where we have been too easily seen and too easily named.

Het lijkt of David Whyte zijn Consolations speciaal voor mij geschreven heeft, en natuurlijk voor iedereen die meer thuiszit dan hij zou wensen. Het is troostend te weten dat daar niets mis mee is, dat het zelfs helend kan zijn, dat het zelfs goed zou zijn voor meer mensen, om in verborgenheid tot zichzelf te komen. Dit is een tijd waarin iedereen alles blootgeeft over zichzelf – of zo lijkt het. Natuurlijk gooien we de mislukte foto's weg en 'delen' we op mislukte dagen een grappig filmpje of een cartoon over Trumpmans.

In verborgenheid bloei ik als een exotische vogel die al lang uit de mode is. Ik probeer te ontkomen aan het beeld, de vastgestelde identiteit, me door anderen gegeven.

Het beeld voor deze collage komt uit Houston. De laatste paar weken woonden we daar in een appartement dat grensde aan een onbebouwd terrein. In de hitte wordt dat in no time een krokodillige jungle, met hoge grassen en geelgestreepte waadvogels en een gezoem en getsjirp van jewelste. De natuur verbergt zich, midden in een wereldstad. (Ik heb er een foto van die geen recht doet aan mijn telelenzige herinnering.)

Hiding is creative, necessary and beautifully subversive of outside interference and control. Hiding leaves life to itself, to become more of itself. Hiding is the radical independence necessary for our emergence into the light of a proper human future.

Het is alleen de kunst om hoop op die emergence te houden.

Dit bericht is geplaatst in autobio, creatief met de tags , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Consolations 23 Hiding

  1. yke Kaastra schreef:

    mooi gezegd Hella!

  2. Nellian schreef:

    Prachtig weer, zowel het verhaaltje als de collage. Dat hadden wij moeten missen als je niet zo aan huis gekluisterd was geweest. Van de nood een deugd maken heet dat dan.

  3. Ferrara schreef:

    Hoe mooi is dat tot jezelf komen en erover durven publiceren, zowel in schrift als in je collage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *