Emma Healey – Whistle in the Dark

Whistle in the DarkWhistle in the Dark by Emma Healey
My rating: 3 of 5 stars

Tja ... Als je leest waar dit boek over gaat, wil je er meteen aan beginnen. Tijdens een tekencursusvakantieweekje in het Peak District verdwijnt een vijftienjarig meisje. Pas na 4 dagen wordt ze teruggevonden, bebloed en besmeurd. Maar ze wil niet zeggen wat er gebeurd is. Haar moeder voelt zich reuze schuldig (ze waren er samen) en doet van alles om erachter te komen wat er gebeurd is. Van sneupen op social media tot raadplegen van occulte zieners. Op een gegeven moment gaat ze zelfs hallucineren, ik verwachtte dat de plot een twist zou krijgen, dat moeder eigenlijk de hoofdpersoon was. Maar intussen verveelde ik me stierlijk. In het grote lege midden van het boek zit geen enkele ontwikkeling. De moeder zoekt en zoekt en de dochter is weerspannig en vervelend. (Geen leuke personages ook.) Aan het eind (echt hè, de laatste 20 bladzijden) wordt het dan toch nog een beetje spannend. Maar daar lag de Thematiek zo dik bovenop dat ik hem al gespot had voor hij (zij) genoemd werd: Persephone.

View all my reviews

Dit bericht is geplaatst in recensies met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *