zee van verbeelding

 

 

 

 

De munt waarvan ik de voor- en achterkant gefotosjopt heb, is samengesteld uit de volgende onderdelen: 1 munt (ATTICA, Athens, Tetradrachm, 454-430 BC, archaic work, head of Athena right, wearing circular ear-ring, rev. owl standing right, 17.21g), 2 schilderijen, en een heleboel andere munten waar ik de losse letters uit gekopieerd heb.
De schilderijen (van Andrey Remnev)heb ik over elkaar heen geplakt, met een filter metaal-achtig gemaakt, het geheel gespiegeld en licht doorzichtig op de munt geplakt.
Voor het middenstuk van de achterkant heb een kopie van de munt gebruikt en die een halve slag gedraaid. De achtergrond heb ik geblurd. De afzonderlijke letters moesten allemaal op kleur en grootte gebracht worden. Romeinse munten kennen bijvoorbeeld geen U of K.

Iemand vroeg wat het was, die munt, en ik zei: iets voor een heel vaag Fantasy-plan, en zij vroeg of er al geproduceerd werd, ik dacht toen dat ze tekst bedoelde, maar ze bedoelde denk ik de munt zelf. Voor tekst is het nog te vroeg. Plus het is ook een experiment: hoe collage en photoshop en schriftelijk gemijmer samen uiteindelijk een verhaal kunnen worden.

Gister kwam ik op Pinterest allemaal prachtige borduursels tegen, en een vriendin is ook bezig met een schitterend borduurwerk. Eergister had ik gelezen dat je als Fantasyschrijver héél veel moest lezen, want voor je het wist zou je iets schrijven wat al lang gedaan was.


Waarom is dat erg? Al die borduursels lijken in principe toch ook op elkaar? Sommige zijn origineler dan andere ( ik denk aan die blaadjes met gouddraad aan elkaar geborduurd), maar ze zijn allemaal op hun eigen manier prachtig en kunstvol.

Ik lees nu wel veel óver Fantasy, 1) 2) en dat leert me heel veel over hoe verhalen werken. En wat voor mindset er aan ten grondslag kan liggen, bijvoorbeeld een kolonialistische. Ik merk dat ik het interessant vind, hoe heet deze wetenschap, narratologie?
Ik kom heel veel titels tegen in die boeken, waarvan sommige me mooi lijken en andere totaal niet. De mooie noteer ik, maar of ik ze ooit ga lezen?
Ik zwem rond in de zee van mijn verbeelding en het bevalt tot nu toe prima.

Dit bericht is geplaatst in schrijven met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op zee van verbeelding

 1. Joke schreef:

  Gaaf, dat borduurwerk! 😉
  Dat bedrijf, Heaven and Earth Designs, maken echt prachtige borduurpatronen naar werk van hele inspirerende kunstenaars. Het borduren van zo'n werk geeft het gevoel dat je aan het schilderen bent, maar dan met een naald. Je ziet langzaam iets ontstaan.

  Ik ben benieuwd wat voor fantasy boeken er hier voorbij zullen komen!
  Blijf vooral lekker zwemmen (tot het moment daar is).

 2. lethe schreef:

  Ja, wat een rare opmerking, dat geldt toch voor alle romans, niet alleen voor fantasy? En zoals je terecht zegt, wat geeft dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *