Frija’s dagboek (17)

Oh jongens, ik heb jullie nog helemaal niet verteld hoe stout ik ben geweest! Ik mocht immers niet op het aanrecht? Ik durfde er eerst ook niet op, het was te hoog en ik kon niet zien of het gevaarlijk was. Maar toen op een nacht, dan krijg ik zo'n gevoel in mijn voetjes alsof er wilde springveren in zitten, toen sprong ik er zomaar op! En toen gebeurde er iets raars. In dat grote zwarte verscheen een warme rode cirkel, ik hing mijn neusje erboven en het rook gevaarlijk!
Dus ik sprong er gauw weer af en hoopte maar dat de vrouw het niet zou merken.
Maar dat deed ze wel. Boos riep ze: heb jij het fornuis aangezet? En toen ik weer met de springveren in de voetjes voor het aanrecht zat begon ze me meteen al nat te spuiten!

Ze heeft aan de vrienden van de tablet gevraagd wat ze moest doen. Eerst probeerde ze het met peper. Daar moest ik wel van proesten (en zij ook) maar bang werd ik er niet van. Iemand anders bedacht de oplossing: iets met 'groepen' en 'meterkast' en die kast in de gang die haast nooit opengaat. Nu doen we gewoon alsof ik 's nachts niet op het aanrecht spring. Ik wil eigenlijk ook nog bovenop de koelkast kijken.

Verder ben ik altijd heel lief hoor. Bijna. Op tafel springen als ze zit te eten doe ik soms nog wel, dan rent ze achter me aan met de plantenspuit, whoosh, door het hele huis, en dat is heel goed voor haar. Als we in bed zijn mag ik wel een tentje maken onder de sprei, maar niet onder het laken kruipen want dan kriebel ik te veel met mijn snorhaartjes.

Ik mocht ook niet achter de grote collage langs, want die is van glas en als hij dan voorover zou kieperen … Nu heeft ze twee kleine collages opgehangen, en daar kan ik precies bij als ik rechtop sta dus dat is nog veel leuker. Ze kan er niet tegen als die een beetje scheef hangen, hihi.
Kliertje ben ik hè? Maar ik ben ook vaak echt lief, want de vrouw kan zo heerlijk aaien! Aaien over mijn buikje is mijn lievelings. Of op het knutselkamertje in de oudpapierzak duiken. Of naar buiten kijken als iemand allemaal witte steentjes naar beneden gooit.

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Frija’s dagboek (17)

 1. lethe schreef:

  'Groepen' en 'meterkast'? Bedoelden ze dat de vrouw 's nachts de stroom moet uitschakelen zodat het fornuis niet aan gaat?
  Wat sportief van je om de vrouw wat lichaamsbeweging te geven!
  Lig je op die ene foto nou op de tablet? Ben je aan het uitrusten van het beestjes vangen, of doe je dat spelletje niet meer?

  • Hella schreef:

   Het fornuis zit op een aparte groep, dus dat was de beste manier om het gevaar af te wenden! En het spelletje op de tablet werkt niet echtmeer, het enige wat ze doet is heel wild eronder voelen waar die beestjes blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *