meester leest voor

We hadden een hele nare meester in de zesde klas. Hij was vals en onberekenbaar. Als braaf en slim kind had ik er persoonlijk niet zo'n last van, maar wee de kinderen die niet goed konden leren, hij vernederde ze en kneep ze. Ik zat met lezen naast Piet die dyslectisch was (denk ik nu), en ik heb hem heel veel voorgezegd. Elke keer opnieuw zag je meester sardonisch grijnzen als het toch weer mis ging.
Ik heb maar één goede herinnering aan deze meester, en dat was het voorleesuurtje op vrijdag. Ik herinner me vooral het boek De Duinheks, dat zo spannend was dat we als de bel ging, gewoon bleven zitten. Hij had best het hele weekend door mogen gaan met voorlezen.
Ik weet niet meer hoe het fysieke boek eruitzag, ik denk dat het in mijn herinnering is samengesmolten met de uitgave uit 1987.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *