de Texaanse leesclub

Ook in Houston werd ik weer lid van een leesclub, met vrouwen uit verschillende staten van Amerika, uit Engeland, uit Noorwegen, Iran en Nederland. Hier deden we het weer zoals de meeste leesclubs: iedereen mag een boek aandragen en is daar dan ook de 'inleider' van.
Ik zag in mijn schriftje dat ik The Lovely Bones van Alice Sebold heb gedaan, een aangrijpend boek over een meisje dat verkracht en vermoord wordt. Dat wist ik niet meer. Ja, wel het boek, maar niet dat het mijn boek was. Ik herinner me alleen dat ik The Discovery of Heaven heb aangedragen, dat is wel heel leuk, als mensen een boek uit je eigen cultuur lezen, om te zien wat hen dan opvalt.
Reading Lolita in Tehran was de inbreng van de Iraanse mevrouw. Een aanrader, Anna schreef er pas nog een mooie bespreking over. We zijn daarna ook Perzisch gaan eten, dat was echt verrukkelijk. Voor mijn afscheid gingen we gezellig uit lunchen, en met veel van de leden heb ik nog steeds contact via het onvolprezen Facebook.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *