naar de biep in Aberdeen (3)

Naast een leesclub hadden we op een gegeven moment ook een kunstclub of zoiets, ik herinner het me niet eens precies meer. Anyway … ik moest dia's produceren voor lezingen. (Heb ook nog een kunstles gegeven op school, erg leuk om te doen, en een lezing over Romanesque Churches in Friesland voor huisvrouwen in een Aberdeens buurthuis, ze vonden het geweldig!)
Met het fototoestel op de boorstandaard in de vensterbank maakte ik dia's uit kunstboeken, die ik dan later afplakte met metaaltape. Wat een gepluis en gepriegel, leven fotoshop en beamers!
Ik had dus boeken nodig met goede afbeeldingen, en zo belandde ik in de UB van Aberdeen, officieel bekend als de Queen Mother Library. Destijds een oostblokkig gebouw waar je de architect in zou moeten inmetselen, zo lelijk. Maar wel vrij toegankelijk voor niet-studenten en met heel veel boeken in open opstelling. Wat ben ik daar met ontilbare stapels vandaan gekomen!
Inmiddels staat er een überhippe nieuwe designbibliotheek, ik vond een foto waarop de oude QML nog niet is afgebroken, kijk en vergelijk.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *