Joanna Trollope – City of Friends

Als ik een boek uit heb waar ik moeite voor heb moeten doen, wil ik altijd even iets makkelijks lezen. Een smulboek tussendoor bij wijze van sorbetje. Toevallig zag ik op twitter dat Joanna Trollope een nieuw boek had. (Trollope is boos op Rowling, ze vindt dat die laatste zich maar raar aanstelt op social media, het is een fittie tussen oud en jong.)
Ik houd wel van het soort boeken dat Trollope schrijft, van die lekkere Engelse aga saga's over vrouwen in moeilijke levensperioden. Drugs, echtscheiding, pubers, minnaressen, het komt allemaal aan bod.

Ik had City of Friends dan ook zo maar uit. Ze doet het vakkundig: die vrouwen met een paar pennenstreken neerzetten in hun levens, de dilemma's aangeven, en de levens met elkaar verweven.
Maar deze vrouwen waren wel een beetje zeurpietjes. Hun problemen waren zoals Trollope ze zich voorstelt, maar niet zoals ze echt zijn denk ik, voor carrièrevrouwen uit de Londense City.
Dus even gegoogled naar recensies, en toen kwam ik de Digested Read tegen, en moest vreselijk lachen omdat het zo raak getypeerd was.
Trollope moet maar fijn op het platteland blijven en daar de Aga opstoken.

Dit bericht is geplaatst in recensies met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *