biepjufnesteldrang

Toen alle boeken waren ingewerkt, en ik nog wat extra tijd had gekregen om verlofgangers te vervangen, zat mijn periode bij de Public Technical Library erop. Toch kwam er algauw een nieuw biepbaantje op mijn pad: inkoop van de Nederlandse boeken voor de Ras al Hamra clubbibliotheek.
"De" club. Kolonialer werd het niet, daar in Oman. Genieten hoor, daar niet van. Maar ook een vaag gevoel van gêne. Zwembad, restaurant, bar, tennisbanen, toneelzaal … en in een kleine ruimte de bibliotheek, met Engelse en Nederlandse boeken (andere talen misschien ook nog wel, ik herinner het me niet). Eens in de zoveel tijd was er budget om boeken aan te schaffen. Ik liet me door de oud-collega's uit Rijswijk op de hoogte houden van wat er nieuw verscheen, en zo stelden we de bestellingen op. Ik herinner me nog goed die ochtend dat ik er zat, vlak voor kindeke geboren werd. Ik wilde álles nog inwerken en netjes op de plank zetten.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *