Popeye

Er komt veel vergetens boven op deze trips down memory lane. In diezelfde kast waar uiteindelijk de Sjors-en-Sjimmie-boeken beland waren, lagen nog meer stripboeken, bedenk ik nu. Van Popeye!
Hopla naar Google en een ervan herken ik direct: Popeye en de Miljoenen van Erwtje. Niet dat ik me het verhaal nog herinner. Wel Olijfje natuurlijk, en Bluto en Wimpy. Ook weet ik dat er op vrijdagavond bij de vpro altijd een tekenfilmpje van Popeye op tv kwam. Dan was mamma volleyballen, en pappa en ik keken samen Popeye. En later, in het studentenhuis in Delft, noemden we een van de jongens Erwtje, omdat hij precies zo'n grijnsje had.

Dit bericht is geplaatst in lees- en biepherinneringen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *