wunderschön

Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar de boekenlijst voor kunstgeschiedenis van tegenwoordig. Zouden er nog zoveel geleerde Duitse boeken op staan? Dertig jaar geleden waren mijn studiegenootjes al erg blij met de uittreksels die ik ervan maakte, ik had gelukkig nog Duits voor m'n eindexamen gehad. Het staat ook weer stikvol onderstreepsels, deze Ikonographie und Ikonologie.
Tegenwoordig weet ik nauwelijks meer het verschil tussen die twee. Toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om het weg te doen. Een mengeling van bewondering voor mijn vroegere zelf, en kleine glimmertjes van fascinatie, waar men er uiteindelijk nooit genoeg van kan hebben.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op wunderschön

  1. Ferrara schreef:

    Hermes-Mercurius, met vleugeltjes op helm en aan voeten, caduceus altijd bij de hand.
    Vraag me niet waarom, maar altijd als ik een dergelijke afbeelding zie, trek ik het fototoestel Momenteel bezig met een inventarisatie voor een item bij Op en Rond de Deur.
    Meneer F. heeft in het kader van gevelstenen en gidsschap het nodige in de kast wat betreft ikonen. Herkenbaar dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *