filmgeschiedenis

Dit was ook weer zo'n collegereeks waar ik me suf bij genoot, Geschichte des Films verplichte literatuur, al zie ik er geen onderstrepingen in. (Ik weet trouwens niet meer wie* het gaf, filmgeschiedenis.) In die tijd waren we ook vaste klant bij het filmhuis, kenden we al die regisseurs bij naam, en de meeste acteurs ook.
Ik weet niet waarom dat verflauwd is. Is het weggezakt doordat we weggingen uit Europa, en niet meer in touch waren met wat er daar gebeurde? In Schotland en Amerika heb ik denk ik nooit één niet-Engelstalige film gezien. En daarna? Mondjesmaat. Een heel enkele keer naar het filmhuis, een enkele keer zo'n late film opnemen en hem maanden later terugkijken of toch maar, wegens ruimtegebrek op de harde schijf, weer wissen. Eigenlijk neem ik veel te weinig de tijd om rustig een film te kijken.
Nog een voornementje erbij dan maar?

*hoor van een studiegenoot dat het gegeven werd door Nico Brederoo

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *