Friesland

Ik ben door mijn meisjes- en kinderboeken heen (er is nog een plankje prentenboeken van kindeke, daar kom ik later nog aan toe). Het volgende plankje is Friesland, de meeste boeken aangeschaft rondom mijn studie. Ik studeerde in 1989 af op Romaanse Kerken in Friesland, en had daarvoor ook veel boeken nodig over de algemene geschiedenis. Het was nog voor internet en google, ik heb ook mappen en mappen vol gekopieerde tijdschriftartikelen gehad. Die zijn inmiddels weggemariekondoot. Maar deze prachtige, doorwrochte Geschiedenis van Friesland - ik geloof dat ik hem voor mijn verjaardag had gevraagd - mag natuurlijk blijven, al is hij uit 1973 en is er inmiddels alweer veel veranderd. Voorin zit een krantenartikel uit 2008, over de opgravingen op het Oldehoofster kerkhof waar zelfs Romeinse voorwerpen werden gevonden.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *