dáár is de vogel Bisbisbis!

vingertje-lik-20161206_103749Vingertje Lik is uit dezelfde tijd als de pockets van Abeltje. Ik herinner me niet dat ik er als kind veel aan vond, maar ik heb het wel altijd bewaard. Ik ging de gedichtjes pas echt waarderen toen ze door nicht Ellen op muziek waren gezet. Ik snap nog altijd niet waarom daar geen cd van is uitgebracht. Hoe zij De Kippetjes van de Koning in een barok dansje omzette, Meneer de Snoo uit Hengelo in een tango, en De Vogel Bisbisbis in een onvergetelijk griezellied is ongelooflijk knap. Het bandje hebben we stukgedraaid in de auto, kindeke was er ook dol op. Ik zal eens vragen of ze er later zelf nog een cd van heeft gemaakt, dan kan ik die rippen en op dropbox zetten. Voor jullie en jullie nageslacht of andere belangrijke kinderkens.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, muziek met de tags . Bookmark de permalink.

5 Reacties op dáár is de vogel Bisbisbis!

 1. Hella schreef:

  "de kippetjes van de koning" door Annie MG Schmidt en Ellen Boschma staat hier:
  https://www.dropbox.com/s/mgkywwjnmnkynxh/de%20kippetjes%20van%20de%20koning.m4a?dl=0

 2. Hella schreef:

  "de vogel bisbisbis" door Annie MG Schmidt en Ellen Boschma staat hier:
  https://www.dropbox.com/s/11r3d3lq9ept70o/de%20vogel%20bisbisbis.m4a?dl=0
  (met de telefoon opgenomen van oud cassettebandje)

 3. lethe schreef:

  Dankjewel, Hella!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *