thuisvaart

thuisvaart-2016-11-02-10-47Gekregen 26 April 1949 van "Het hele stel" heeft mijn moeder voorin Thuisvaart geschreven, ook op haar zeventiende verjaardag dus. Het hele stel waarschijnlijk haar vriendinnen, Tineke, Gerry, Hilly. Gerry leeft nog en ik noem haar nog altijd Tante Gerry. Hilly werd een echte tante door met mijn vaders broer te trouwen.
Thuisvaart is een zwaar boek. Het is al lang geleden dat ik het gelezen heb. Het boek waar ik zelf aan bezig ben – al is het alleen maar in gedachten – heeft als werktitel Thuisvlucht. Omdat je je thuis ook ontvluchten kan. Of omdat naar huis gaan soms een vlucht kan zijn. Of gewoon, omdat je naar huis kunt met een vliegtuig.
Ik zie nu eigenlijk pas de voorplaat: van palmbomen met een boot overzee naar de molen.
Hier staat wel een interessant stukje over dit boek.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *