Marian en Marion

marian-2016-11-22-10-16Dit vond ik als kind een betoverend boek. Een schip vergaat, een onbekend meisje wordt gered en wordt vriendin met een Zeeuws meisje. Ooit komen ze er wel achter wie zij is, de onbekende, zo on-blond, zo on-mollig, zo ontzettend tegengesteld aan alles wat in het Zeeuwse dorpje normaal is. Ze spreekt Engels, soms verstaat Marian een woord dat Marion zegt, zoals dance. Dans, dans.
Er zit een stickertje in van Boekhandel de Tille in Leeuwarden, maar ik weet niet meer wanneer of van wie ik het kreeg. Ik had ook nog Lijsje Lorresnor, maar dat heeft me altijd veel minder aangesproken, ik heb het ook niet meer.
De schrijfster blijkt een veel bijzonderder mens dan ik ooit had gedacht, en Marian en Marion staat op de dbnl!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *