tijdreizen

cissy-cimg2463Dit zijn de overige pockets die ik van Cissy van Marxveldt heb. Toch eens meer werk gaan maken van het verzamelen van oude uitgaven. Burgemeesters Tweeling heette oorspronkelijk De Stormers (de kinderen heten Storm van Waveren), dat kon na de oorlog niet meer. Kwikzilver is uit 1926, toen gingen mensen nog naar Indië om een nieuw bestaan op te bouwen.
Van deze boekjes – wanneer heb ik ze ooit allemaal gekocht of gekregen? – houd ik het meest van Rekel (1924). Het is ook superromantisch enzo, maar vooral omdat de pleegdochter des huizes bevriend raakt met een nogal bohémien gezin, en we alles te weten komen over hoe die hun huis gaan inrichten. Dat vind ik geloof ik nog het leukst aan al die oude meisjesboeken: de mode en de auto's en de inrichting en het reizen … Een ideale manier van tijdreizen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op tijdreizen

  1. lethe schreef:

    Burgemeesters Tweeling en Kwikzilver zeggen me niets, maar de andere had ik allemaal. Op De louteringkuur na ook in deze uitgaven. Ik hoop echt dat je ze in Goodreads zet, dan kan ik ze aan mijn shelves toevoegen 🙂

  2. Nellian schreef:

    Ik heb al die oude boekjes niet meer. Kwikzilver en Pim de Stoetel had ik ook. Ik heb de hbstijd van Joop ter Heul gekocht en schoolidyllen van Top Naeff in de kringloop. Heerlijk zwijmelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *