de enige weg

puck-2016-10-29-12-36De Enige Weg is altijd mijn lievelings Cissy van Marxveldt geweest. Ik heb het tientallen keren gelezen, ken verschillende zinsnedes uit mijn hoofd ("Mensendiecken in het park met Katy Verschuur" – "een mond als een bijdehandte spaarpot" – "se krije roade keukenstoelen" – "en het was Gerry die hen dit aandeed") en kan er nog steeds om huilen al zijn het steeds andere tranen.
Pas later schafte ik deel 1 aan, Puck van Holten, waarin ze naar Engeland gaat omdat het haar allemaal zo benauwt in Oranjewoud. In deel 2 (dat exemplaar is nog van mijn moeder geweest) komt ze terug naar huis, naar Friesland, vertrekt vervolgens toch weer, naar Amsterdam, wordt daar verliefd …
Er was zoveel dat raakte aan mijn eigen leven.
Al denk ik dat Puck wel oud geworden is met haar Jan, de goeie jongen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op de enige weg

  1. Nellian schreef:

    Ik heb door jouw stukjes erover 'de hbs tijd van Joop ter heul aangeschaft en direct de eerste regels herkende ik alweer, zo vaak heb ik het in het verleden gelezen. Ook grappig, de zinsneden die jou bijgebleven zijn, niet eens zulke indrukwekkende zinnen eigenlijk!

  2. lethe schreef:

    Ik zie dat jij De enige weg in dezelfde uitvoering hebt als ik De louteringkuur. Denk je dat er ooit een stofomslag om heeft gezeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *