zielsverwanten

soul matesIk kocht Soul Mates op 13 januari 2003, ik vermoed dat ik het al eerder gelezen had want ik lees alles van Thomas Moore, ik vind de mythische manier waarop hij zieleroerselen benadert erg inspirerend.
Wat allemaal leuk en aardig is maar wat klinkt dit als een ver-van-mijn-bed-show. Hoe graag ik ook schrijf over ware liefde, of Love Actually kijk of Sanne van Havelte lees, zelf kan ik me er nix meer bij voorstellen. In Care of the Soul vond ik voeding, hier vind ik alleen maar adviezen – hoe zielvol ook – aan goeie stellen die er samen uiteindelijk wel uitkomen. Die schijnen te bestaan.
Het hoofdstuk "pathologies of love" slaat voor het gemak over wat er wérkelijk mis kan gaan in een relatie. Hij noemt zelfs iemand die zich slachtoffer voelt, narcistisch. Invalidation all over again.
Dus, iemand nog een zielvol boek over de liefde?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *