toktoktok

adair 2016-08-25 11.29Ik ben al zo lang ik me kan herinneren – nee dat is niet waar. Maar al heel lang. Een stresskip. Hyperventilatie, hartkloppingen.
Kennismaken met geleide meditaties over rustgevende tuinen en zulks. De mooiste die ik heb gevonden heb ik overgenomen van een cd achterin een biepboek, in Schotland. Relaxation into wellbeing, ik ken hem bijna uit mijn hoofd. Daarin moet je voor elke soort ontspanning – lichamelijk, geestelijk en emotioneel – een symbool bedenken. Zodat het symbool een shortcut wordt naar de staat van ontspanning die je wilt bereiken.
Ik had inmiddels geen idee meer van wie het boek was, of wie de cd had ingesproken, een kalme Amerikaanse vrouwenstem met een licht southern accent.
Ik googelde een stukje van de tekst, vond het boek, en zag een oudere uitgave (zonder cd) op amazon voor €1,88.
Op 7 december 2013 heb ik het besteld. Nu is het nog de kunst om op momenten van stresskipperij weer op tijd aan mijn symbolen te denken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *