kunstschatten

biers 2016-08-29 11.18Wat heb ik hard gestudeerd in The Archeology of Greece, het staat stikvol onderstrepingen en aantekeningen in de kantlijn. En wat vond ik het allemaal prachtig. Dat eerste jaar van kunstgeschiedenis was één grote schatkamer, vol onbekende, schitterende schatten. Die beeldschone beeldhouwkunst, de Athena Lemnia een van mijn favorieten. Zo'n Parthenon met die taps toelopende zuilen, hoe fantastisch dat ontworpen is. Dat idee van zo'n kolossaal groot beeld in het middelste heiligste heiligdom van zo'n tempel. Hoe een dorische zuil voortkomt uit de houtbouw. En een fries trouwens ook. En al die verhalende reliëfs op zo'n fries.
En dan te bedenken dat ik nog nooit in Athene ben geweest.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *