door naar de kunstboeken

2016-08-26 09.09Nu ben ik door de bronnenkast heen. Wel heb ik sinds het doorlezen van mijn dagboeken nog wat boeken opnieuw aangeschaft (destijds geleend van de biep, maar wat ik erover schreef maakte me nieuwsgierig), maar die heb ik nog niet gelezen, en bovendien is dat wel héél razend mariekondoën, om ze meteen na aanschaf alweer weg te doen.
Wat allemaal niet wil zeggen dat ik door de boeken heen ben. Maar vinden jullie het nog steeds leuk?
Dan ga ik nu door met de kunstboeken die ik – destijds voelde dat zo revolutionair! – min of meer vanwege hun rugkleur in de zwart/bruine kast heb verzameld. Eens kijken of ik er nog een stel kan vrijmaken voor collages.
In de kast verder nog een kleine verzameling jaren-vijftig aardewerk. Westraven, Ravelli, jeugdherinneringen. (Ik heb er ook een stuk of zeven bloempotten van, die zijn gewoon in gebruik, als bloempot of als pennenbak.) Verder MacIntosh lijstjes uit Schotland met kindeke erin, de koning en de koningin van de Lewis Chessmen (destijds door paps aangeschaft in Stonehaven), en een trommel met ansichtkaarten.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op door naar de kunstboeken

 1. Lianne Hartman schreef:

  Boeken en hun rugkleur ...
  Ik voel nog steeds de verontwaardiging, toen in een woon- en klusprogramma de boeken gesorteerd op kleur werden geplaatst. Boeken zijn toch geen woonaccessoire.

 2. Ja, ik vind het nog steeds leuk! Kijk elke dag uit naar je stukjes.

 3. Bettina Grissen schreef:

  Ik vind het nog altijd leuk om te lezen welke associaties een boek met zich mee brengt en welke herinneringen, dus graag meer!
  En wat is Pjotr een mooie poes!!

  Groetjes,

 4. Hella schreef:

  Blij met jullie reacties dames!
  En ja Lianne, het schokte mij ook. Maar toch ... het staat erg mooi, en ik heb de andere boeken niet eens meer op alfabet. En dat als biepjuf!

 5. Ferrara schreef:

  In huize F. is de boekenkast een rommeltje wat betreft kleur en alfabet. Wel staan de naslagwerken(veeeel) en de romans gescheiden. Alles van dezelfde schrijver staat bij elkaar.
  Ik ben benieuwd of er bij de kunstronde veel naar je andere hobby wordt afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *