courage

courage 1 2016-08-02 10.33courage 2 2016-08-02 10.34Er zijn van die boekjes die zo'n hartgevoeld geschenk waren, dat ze alleen daarom al mogen blijven. Courage is bedoeld als dagboek, maar daarvoor is het veel te mooi. Het papier is glad, en op elke bladzij staat een moed-gevend citaat. Op de achterkant staat: We are the hero of our own story.
Vanmorgen op twitter reageerde iemand op mijn blog van gister: "ik zie dat jij wantrouwig bent als het om helden gaat ;-)" en ik schreef terug: Goed gezien! Maar nu denk ik: ik ben wantrouwig als het gaat om zelfbenoemde helden, om helden die het moeten hebben van blinde massa-verering, die een wolk van woorden nodig hebben om de ander het zicht op hun ware zelf te verhinderen.
Rosa stond niet op. Dát is een held.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *