the school of life amsterdam

school of life 01school of life 1school of life 2school of life 3school of life 4school of life 5school of life 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Jullie weten allemaal dat ik een citatennazi ben.
Om met Abraham Lincoln te spreken: je moet internetcitaten altijd wantrouwen.
Dus als er bij The School of Life Amsterdam een citaat op hun Facebookpagina staat waarvan ik denk: huh? Klopt dat wel? zoek ik het na, en als ik op goede gronden mag vermoeden dat de toewijzing niet klopt, wijs ik hen daarop. Heel keurig, zo van "mooi citaat, maar waarschijnlijk niet van Huppelepup" met een linkje naar de pagina met info.
De eerste keer dat ik dat deed, werd ik niet bedankt, of van repliek gediend, maar werd het citaat in zijn geheel verwijderd. Ik kan het dan ook niet bewijzen.
Maar vandaag stond er weer een citaat, van Aristoteles, waarbij ik meteen dacht: oh? In welk werk zou hij dat geschreven hebben?
Ik zoeken, om te beginnen bij mijn Soul Mate de Quote Investigator, en het was meteen raak. Niet van Aristoteles. Dus ik weer keurig een commentje geplaatst: leuk, maar waarschijnlijk niet van Aristoteles.
Kijk een uurtje later voor de gein of ze er iets mee gedaan hebben: hele commentaar weg. Ik had het daarna ook getweet, dat staat nog online.
Ik plaats het nog eens. Paar minuten later: commentaar weggehaald. En nog eens. En nog eens.
The School of Life vindt zichzelf heel wat, timmert enorm aan de weg aan het handje van Alain de Botton, maar neemt niet de moeite om de klakkeloos van internet geroofde citaten even op juistheid te checken. En kan volstrekt niet tegen kritiek. Kijk hun eens diepzinnig doen hee.
Dus dan maar even hier te kijk zetten. Harde leerschool voor het leven, dat internet.

• De volgende dag plaatsen ze gewoon wéér een foutief Aristoteles-citaat.
school of life 8

en halen ook daar mijn commentaar weer weg. Vervolgens blokkeren ze me, zodat ik geen commentaar meer kan leveren.

school of life 9

• The plot thickens: er komt een reactie van TSOL. Een beetje een wonderlijke tekst, dat wel. "Tis een interpretie van zijn teksten, zoals hele vele quotes die beroemd zijn."school of life 11

• op 15 juli plaatsen ze nog een citaat van Aristoteles, dat niet van Aristoteles is (en het commentaar van een oud-collega van me - ik mag immers niet meer reageren - wordt direct verwijderd)

• op 15 juli plaatsen ze een citaat van Hemingway, dat niet van Hemingway is.

• op 16 juli plaatsen ze een citaat van Winston Churchill, dat van Charles Churchill is.

• op 17 juli plaatsen ze een citaat van Kierkegaard dat niet van Kierkegaard is

Dit bericht is geplaatst in lezen, tijdgeest met de tags , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op the school of life amsterdam

 1. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, ik geef zelf altijd erg graag citaten bij de boekbesprekingen die ik schrijf. Ik stel er belang in dat het citaat klopt (al geef ik meestal geen blznummer) dus ik kan me je ergernissen goed voorstellen. Beroemde personen hebben vaak genoeg pakkende uitspraken gedaan, dus het toont luiheid van geest om citaten aan de verkeerde personen toe te schrijven. Groetjes, Erik

 2. lethe schreef:

  Wat een kinderachtig gedoe (net zo kinderachtig als A. de B. zelf)! Ze zouden juist blij moeten zijn dat je ze voor dommigheden probeert te behoeden.
  (Op Goodreads zijn de citaten ook een grote rotzooi, omdat iedereen gewoon alles kan toevoegen met of zonder vermelding van al dan niet juiste bron. Ik heb mijn handen ervan afgetrokken.)

 3. Lucie schreef:

  Tsss! Afgelopen jaar gebeurde het 2X dat ik in de prachtige Westerkerk zat voor een door de School of Life georganiseerde lezing. De tweede keer door de A. de B. himself. De sprekers (ook A. de B.) waren best vlot en welbespraakt maar het geheel werd beide keren door een enorme tenenkrommende nitwit, in dienst van de School, aan elkaar gepraat. Elke lezing kostte bijna € 50,- en het was echt teleurstellend om te merken dat alles op alles werd gezet om ervoor te zorgen dat het publiek na exact 1.5 uur het pand weer verliet. Dit was dan inclusief een pause van 20 minuten, waarmee de lezing in werkelijkheid nog geen uur duurde als je het gewauwel van de nitwit ook meerekent. Er gaan ongeveer 800 mensen in de Westerkerk en die lezingen zijn steevast uitverkocht. Filosofie als rendabele business...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *