symbolisch

jung 2016-07-30 11.04jungbon 2016-07-30 11.05Man and his Symbols is alweer zo'n net-niet uitgelezen boek, er zit een bonnetje – dat dan weer wel – op bladzij 371. Ik herinner me er ook niet zoveel meer van, het is in die grote mythenbrij in mijn hoofd gesmolten. Ik herinner me veel meer van een boek dat ik niet heb, en dat ik beslist nog eens moet herlezen: Memories, Dreams, Reflections, waarin Jung terugkijkt op zijn leven. Een fascinerende geschiedenis met schrijfverige herinneringen, heel mooi om zo'n grote geest in werking te zien.
Er is zovéél te lezen, ik kwam in mijn dagboeken zoveel titels tegen waar ik enthousiast over schreef – biepboeken, meestal – dat ik er een aantal opnieuw besteld heb, tweedehands, via amazon. Nu maar hopen dat ze me opnieuw bieden wat ik nodig heb, voor de lessen die ik bij elke cirkelgang opnieuw leren moet.
En dat ze mijn naam bij de bank als Helle schreven, zou dat nog symbolisch zijn?

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *