keurig

write for lifeIk heb Write for Life al lang, ik heb het nog in Aberdeen gekocht. Het is een van die schrijfboeken die je erop wijzen dat je als schrijver álles uit jezelf moet halen. Dat je dus alles moet durven schrijven, ook al heb je vroeger geleerd dat iets niet netjes was of zelfs verwerpelijk. De hele maatschappij is erop gericht om niets uit jezelf te halen, om er alleen maar dingen in te stoppen. Om te consumeren en jezelf het spreken te beletten omdat je het veel te druk hebt met overleven.
Je kunt taal gebruiken om jezelf ergens van te weerhouden, én je kunt taal inzetten om jezelf te vergroten. Je kunt wel denken dat keurige taal en een keurige verbeelding alles oplossen, maar you sure as hell dump the pile-up of waste on someone else's doorstep. (En dat geldt niet alleen voor individuen maar ook voor landen.)
Kortom, een pittig en provocerend schrijfboek, vol openbrekende opdrachten.
(grappig genoeg zit er een kalenderblaadje tussen, waarop staat: "Overdenk je woorden voordat je ze uitspreekt.")

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.