mythisch

power of myth 2016-06-14 10.06The Power of Myth is de neerslag van een serie interviews die Bill Moyers hield met mijn grote heldenreisheld Joseph Campbell. Het staat stikvol mooie illustraties, en het is of je Campbell hoort praten: enthousiast, bevlogen, erudiet, wijs. En juist daardat Moyers hem bij de les houdt, dwaalt hij niet af in de krochten van zijn geest – omdat hij zo verschrikkelijk veel weet, legt hij verbanden die voor een normaal mens haast niet te volgen zijn. Ik ben al anderhalf jaar bezig in Creative Mythology, elke keer een bladzij, dan ben ik alweer verdwaald.
Mythologie is zo'n rijke tak van wetenschap, het gaat werkelijk over alles dat met mens-zijn te maken heeft. Eén leven is niet genoeg om dat allemaal te bevatten, en toch lukte dat Campbell wel.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *