grote mensen

mark 2016-06-16 10.40Wat was het ontzettend leuk toen we in 2011 een mini-reünietje hadden met onze juf van de lagere school. Wel bleek ik veel meer vergeten dan ik dacht – ik dacht eigenlijk dat ik een onfeilbaar geheugen had en nu bleek de trouwerij van juf er zomaar uit gevallen, zo raar!
Anderhalf jaar heb ik bij haar in de klas gezeten (we verhuisden in januari 1966 van Leeuwarden naar Heerenveen) en ik heb er goede herinneringen aan. Het was een ouderwetse school, dat wel, we zaten nog in schoolbanken en schreven met inkt. Je mocht met rood of groen als je 5x achter elkaar netjes gewerkt had.
Juf had voor ons allemaal het boek meegenomen dat ze pas had geschreven over de enorme tuin bij het huis waar ze woonde, een boek dat perfect aansloot bij mijn tweede … ahum. Ooit.
Ik had Brandsporen meegenomen voor juf.
Het is wonderlijk hoe we allemaal ouder zijn geworden en toch opeens allemaal even oud waren.

klas juf vd mark 1967 72

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *