poolster

north starToen ik terugkwam in Nederland moest ik mezelf helemaal opnieuw uitvinden. Ik vroeg raad aan mensen, ik vroeg raad aan boeken. Finding Your Own North Star is er een van. Het staat stikvol leuke quizzen om je een "zie je wel, ik wist het"-gevoel te geven, en vol peptalk om je minder beïnvloedbaar te maken voor wat "de mensen" zullen zeggen. Want "de mensen" weten altijd veel beter wat goed voor je is dan jijzelf. Kortom, in elk geval een boek om jezelf beter te leren kennen en steviger in je schoenen te staan.
Als ik het zo doorblader moet ik het maar weer eens opnieuw lezen. Met een onwillig lijf – ik zou zo leuk weg vandaag maar boem is ho – moet je ook weer uitvinden wie je dan bent, wat je dan wilt en kunt.
Je eigen Poolster. Ik geloof niet dat het vertaald is.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *