magisch

held 2016-05-23 08.37Ook weer gescoord bij De Slegte, deze Held in Jezelf. Rare titel, lelijk omslag, maar van binnen een mooi boek dat weer een ander licht werpt op de Heldenreis en op Heldinne's Reis.
Ik citeer: De reis die hier wordt beschreven verloopt eerder cirkelvormig of als een spiraal, dan lineair. Hij begint met het totale vertrouwen van de Onwetende, beweegt zich in de richting van het verlangen naar veiligheid van de Wees, de zelfopoffering van de Martelaar, de ontdekkingsreis van de Zwerver, de competitiegeest en triomf van de Krijger en als laatste de authenticiteit en de heelheid van de Magiër.
Waar / wie ben ik nu en op welke reis?
Ik zie dat ik het heb doorgenomen met mijn tweede roman in gedachten: bij elke beschreven fase staat wel de naam van een personage. Maar natuurlijk zijn zij allemaal aspecten van mij. Een mens is in zijn leven altijd met vele reizen tegelijk bezig.
Achterin staat een quiz om uit te vinden welk archetype momenteel de grootste rol speelt in je leven. Ik heb hem nu 3x ingevuld en elke keer is de uitkomst anders. Nu ben ik weer meer een Wees, minder een Krijger, en ook meer een Magiër.

(de complete Engelse tekst staat momenteel online, de quiz staat achterin)

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.