kop op

creating fiction 2016-05-05 08.54creating fiction 2016-05-05 08.55

 

 

 

Dit boek kocht ik in Londen, er zit tenminste een stickertje van Foyle's achterop. Dat moet dus in 2008 geweest zijn, toen kindeke en ik een week Londen en een week Parijs hebben gedaan. Creating Fiction is een uitermate degelijk boek over alle aspecten van het schrijven van fictie, ik neem aan dat ik er voor Honderd Valkuilen wel uit geput heb, er zitten ook nog twee papiertjes tussen. Maar er staat geen enkele streep in, geen enkel uitroepteken in de kantlijn, en als ik het doorblader denk ik zoiets als pfff … been there, done that
Een heel ander gevoel dan bij How to Write a Million dus.
Aan de andere kant … als ik ooit nog weer beter genoeg word om irl schrijfcursi te geven is het wel een boek stikvol mooie oefeningen en opdrachten. Toch maar terug op de plank dus, met een mengeling van vreugde en –
Nou, kop op. Het is bevrijdingsdag en de zon schijnt.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op kop op

  1. Ferrara schreef:

    Die kast met schrijfboeken zal best confronterend werken. Heb geduld en tijd, hoe lastig ook, het komt heus goed. En zegt niet dat er niets uit je handen komt, want je maakt prachtige collages. 'Ik knutselde weer wat.' In mijn ogen is dat je eigen werk niet op de juiste waarde schatten. Geniet van deze prachtige dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *