waarom lezen

beauvoir 2016-04-28 08.43Het bonnetje achterin is zo goed als helemaal verbleekt maar bij strijklicht kan ik nog net ontwaren dat paps De Ouderdom van Simone de Beauvoir in 2008 heeft aangeschaft. Ik heb het meegenomen met zo'n gevoel van "moet ik beslist nog eens lezen," en toch weet ik niet of het er ooit van komt.
Binnenkort gaan we met de leesclub Where I'm Reading From lezen, ik hoop dat ik daaruit eens wat redenen kan destilleren waarom ik zelf lees.
Om te genieten toch vooral. En om wijzer te worden, om me te laten meeslepen door andermans wijsheid. Om geïnspireerd te raken. Om de hersentjes te laten kraken of waaien. Om mezelf en anderen beter te leren begrijpen. Om mezelf te helpen.
De eerste helft van dit boek gaat over de ouderdom in geschiedenis en hedendaagse maatschappij. Hedendaags in 1970, ik weet niet hoe actueel dat nog is. Deel twee is waarschijnlijk interessanter.
Maar vreugde schenkt het me niet als ik het doorblader. Ik kom niet één zin tegen die me toeroept: lees mij, bewaar mij.
Het lijkt me duidelijk, Marie Kondo heeft gesproken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op waarom lezen

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    Simone was volgens mij al vroeg oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *