the writer’s journey

vogler 2016-04-19 09.46Het is haast onvoorstelbaar, maar dit eigenste exemplaar van de derde editie van The Writer's Journey vond ik bij De Slegte (die oude nog) in Groningen. Tussen de managementboeken, onder het subkopje communicatie. Wat kan je hart toch opspringen als je zo'n ontdekking doet! Op dat moment wist ik niet eens dat er een nieuwe uitgave was, waarin Vogler veel van de nieuwe bevindingen heeft verwerkt waarover hij in Houston al verteld had.
Dat er nog altijd geen vertaling is, vind ik onbegrijpelijk. Ik ben er zelf wel eens aan begonnen, maar wat een werk is dat! Ik ben ook te eigenwijs om vertaler te zijn. Vogler schrijft veel minder goed dan hij praat, valt in herhalingen, is soms langdradig … En toch is het zo'n belangrijk boek. Het gaat niet alleen over schrijven, of het verzinnen van filmscripts, het gaat over het leven zelf, en de Heldenreis die ieder bewust levend mens maakt. En de Heldenreis die het schrijven van een boek is. Daarom heet het ook The Writer's Journey.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *