oude woorden

gilgamesj 2016-04-20 10.23Ik blijk dus twee Gilgamesj-epossen (-epi?) te hebben. Paps heeft ze respectievelijk in 2009 en 2011 aangeschaft, ik vermoed dat ik deze heb gekregen toen hij de nieuwe uit de Perpetua-reeks kocht. Nu sta ik met beide in handen en denk: welke zal ik bewaren?
De SUN-uitgave is doorwrochter: meer wetenschappelijk, veel meer tekst eromheen, afbeeldingen van de kleitabletten en alles. De Perpetua is meer om voor je plezier te lezen. Als ik móest kiezen, koos ik deze witte. Maar niks moet. Ik zet ze gebroederlijk naast elkaar, de beide Gilgamesjen.
Want wegdoen is geloof ik niet aan de orde. Er gaat zo'n wonderlijke fascinatie uit van die oude teksten, die oude woorden, ik heb dat ook met het oude testament. En met Grieks vroeger. En met alles wat ik heb uitgezocht over Inanna.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op oude woorden

  1. Erik Scheffers schreef:

    Hoi Hella, deze heb ik ook in de kast. Wonderlijk verhaal en dan te bedenken dat het al 2000 jaar geleden opgeschreven is. Zelfs is er al sprake van een zondvloed. Zou die gebaseerd zijn op een echte gebeurtenis, en niet zomaar een mooi verzinsel? Groetjes, Erik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *