boekenwurm

synoniem 2016-03-17 09.29synoniem 2016-03-17 09.31

 

 

 

 

 

 

Het synoniemenwoordenboek heb ik op verjaardag gevraagd toen ik ernst begon te maken met het schrijverschap. Als je in het buitenland woont, wordt je moedertaalgevoel te weinig gevoed, en dan is het zaak daar bewust aan te werken. Het synoniemenwoordenboek is een bron van vermaak: wat zijn er voor sommige begrippen toch enorm veel woorden! We zijn dan misschien geen eskimo's die elke sneeuwvlok apart benoemen, maar daartegenover hebben wij oneindig veel manieren om mensen te omschrijven.
Als je verlegen zit om een karakteristiek personage, haal je er gewoon een uit het woordenboek. Zoals daar zijn:
snoeshaan, engel, vrijbuiter, mannetjesputter, neuroot, binnenvetter, pechvogel, warhoofd, koploper, tobber, virtuoos, bolleboos, boekenwurm, waaghals, gladjanus, losbol, kniesoor, zeiksnor, iezegrim, kwast, lobbes, schijtlaars, stoethaspel, spook.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *