Liwwadden

lwd 2016-02-21 10.29Dat ik dit boek bezit heeft een leuke geschiedenis. Ik ben geboren in Leeuwarden, en toen wij van de Pieter Stuyvesantweg naar de Marningeweg verhuisden, werd Paula mijn beste vriendinnetje. We speelden elke dag met elkaar, en meestal schooltje.
Toen ik acht was, verhuisden we naar Heerenveen, en langzamerhand raakte Paula uit beeld. We schreven elkaar nog een tijdje – hoe gaat het met jou met mij gaat het goed – en later bleef het beperkt tot verjaars- en kerstkaarten. Grappig was wel dat we bijna tegelijk een dochter kregen. Kindeke en ik zijn toen nog eens bij haar op bezoek geweest.
Na veel omzwervingen kwam ik terug in mijn geboortestad, en op zeker moment kreeg ik een uitnodiging voor een boekpresentatie. De grootvader van Paula bleek fotograaf te zijn geweest, en van zijn foto's was dit boek samengesteld. Daar moest ik bij zijn! En dat boek moest ik natuurlijk aanschaffen. Het is prachtig.
Ik woon inmiddels alweer dik drie jaar tevreden in Groningen, en toch … er blijft altijd iets knagen. Iets van schuldgevoel, dat ik tóch weer weggegaan ben.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *