krijg de kleren

kostuum 2016-02-26 10.45Ik vind het interessant, kostuumgeschiedenis. Vooral omdat je aan kleding zo precies een datering kunt aflezen. Zelf kan ik dat zo tot en met de eighties, daarna ging ik buitenslans en raakte ik de voeling met de mode een beetje kwijt.
Maar nu dit fysieke boek, het is een afgeschreven bibliotheekexemplaar uit 1973, het lijkt wel een ingebonden collegedictaat, er is zelfs een plaatje uitgeknipt, schande! 😉
Het is degelijk en overzichtelijk van inhoud, ik dacht: het kan wel weg want dat zoek ik wel op internet op, maar waar vind je zo'n mooi chronologisch overzicht? Op wikipedia alvast niet.
Ik sla het nog eens open, zie achterin een register met allemaal woorden die vreugde schenken: van zouavenjakje tot apenstaart, van fardegalijn tot tootschoenen, we zullen het allemaal weer terugzien.
Toch maar gewoon bewaren dus!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op krijg de kleren

 1. Adriaan Hendriks schreef:

  Bewaren, bewaren! Ik vind de modevragen bij 1 tegen 100 altijd het moeilijkst, maar dat zal wel komen omdat ik een man ben.

 2. Ferrara schreef:

  Van Zouaven heb ik wel eens gehoord, van een zouavenjakje dan weer niet.
  Lijkt me een enig boek. Bewaren!
  Staan er hoedenpinnen in?

 3. Ferrara schreef:

  Wel een leuke snit, toch?
  Mocht je na de boekenkast nog meer opruimen, die hoedenpin niet wegdoen, maar dan aan mij denken. Ik verzamel ze nog steeds.
  Dank voor je stimulerende opmerking in de mail!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *