Hoe Akelig en Hoe Naar – de service van PostNL

pakket maandag Screenshot_2016-01-09-21-36-35pakket onderweg Screenshot_2016-01-09-21-12-11pakket mail Screenshot_2016-01-09-21-22-48

 

 

 

 

 

 

Toen ik op zondagavond een nieuwe prulli bestelde, kon ik nog niet vermoeden dat we een ijzelweek voor de boeg hadden. Ik koos voor een aflevertijd op maandagavond, omdat ik maandagmiddag wilde sporten. Ik kreeg al snel zo'n fijne track and trace code, en de verzekering dat mijn pakket heus die avond komen zou.
Ik ging niet sporten want het was spekglad, en ik had er alle begrip voor dat het pakket niet zou komen. Al bleef de website beloven dat het onderweg was. Excuses voor de vertraging maar we komen er heus aan.
Dinsdag hetzelfde verhaal. Belofte, hoop, niks.
Woensdag hetzelfde verhaal. Belofte, hoop, niks.
Donderdag hetzelfde verhaal. Belofte, hoop, niks.
Vrijdag hetzelfde verhaal behalve dat halverwege de dag het afleveringsmoment opeens niet meer beschikbaar was. Ik maar eens bellen. De juffrouw aan de lijn stroomde werkelijk over van begrip voor Hoe Vervelend het wel niet voor mij was en Hoe Akelig en Hoe Naar. En intussen las ze mij voor wat er op de website stond die ik zelf ook voor mijn neus had.
Vanmorgen weer nieuwe hoop. Alle ijzel weg tenslotte, en de verheugende mededeling dat het pakket zou komen, tussen half 9 's ochtends en half 10 's avonds. Plus halverwege de dag nog een mailtje van de bezorger zelf: het zou echt komen! En wel tussen 18 en 21.30uur! Echt en heus!
Heb je geen code rood heb je wel code postnl. Hele dag thuis, hele dag wachten. Huishoudelijke klusjes gedaan, blogje geschreven, dutje geslapen, maaltje gekookt, teeveetje gebuisd.
Klokje gekeken. Tik tik tik. Negen uur, twaalf over negen …
Track en trace weet nog steeds zeker dat de bezorger onderweg is.
21.23u. Hij is nog altijd onderweg. Op weg naar mijn huis moet je vanaf de snelweg 2x rechtsaf slaan, daar kan het niet aan liggen.
21.31u. Uw Tijd Is Om.

PostNL heeft wederom lopen liegen zoals ze al de hele week hebben gedaan. Zeg dan gewoon eerlijk: sorry, onze hele pakketbezorging ligt overhoop en we bellen wel als we komen. Maar hou mij niet een hele week aan huis gekluisterd met elke dag een nieuwe valse belofte, PostNL. En nu niet weer zeggen dat u begrijpt Hoe Akelig en Hoe Naar. Want ik geloof er helemaal Niks meer van.
21.36u. Uw pakket wordt bezorgd op de volgende werkdag.
En bedankt.

nawoord: op maandag kwam hij dan eindelijk!
prulli

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Hoe Akelig en Hoe Naar – de service van PostNL

 1. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, ik blijf er nooit voor thuis als ik een pakketje hebt besteld. Je weet nooit of het aankomt en gelukkig heb ik buren die meestal wel thuis zijn. Groetjes, Erik
  ps: Ik wacht al 7 weken op deel 2 van Proust.

 2. Eef schreef:

  Alsof PostNL daar naar kijkt. Die van mij tekent doodleuk zelf en propt het door de brievenbus. Ook als het eigenlijk nét niet past. Bezorgd is bezorgd, toch?

 3. Joke schreef:

  PostNL, hou op schei uit. Ik kan er inmiddels wel een boek over schrijven....
  hee, idee? boek over schrijven? 😉

 4. Ferrara schreef:

  Ook ik heb "jonge" buren die zich suf bestellen en aan huis laten bezorgen terwijl ze buitenshuis werken. Soms voel ik me een doorgeefluik, maar zie het ook als een soort van participatie.
  Als er getekend moet worden neem ik het pakketje niet aan.

  Ik verwacht wel op een foto van de prulli!

 5. Ferrara schreef:

  Zo te zien het wachten waard, een fraai geheel in je keuken.
  Ik durf het bijna niet te zeggen, mijn bestelling kwam keurig zoals afgesproken, maar hier was het geen winters weer.

 6. Lubach W.J schreef:

  Als oud Postale medewerker , kan ik je vertellen Post NL staat voor
  A: PostNooitLiegen
  B: PostNogLater
  C: PostNaLatig
  D; PostNietLeverbaar
  en ga zo maar door , er is wat afgegeven op de Postbode toen hij nog ambtenaar was , maar de bezorging is in in moeras verzopen toen Neelie Smit-Kroes het privatiseerde .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *