een goed leesjaar

De 86 boeken die ik in 2015 las zijn onder te verdelen in:
22 Nederlandse romans
31 Engelstalige romans
6 vertaalde romans uit andere talen
9 (auto)biografische boeken
5 boeken over creativiteit en schrijven
13 boeken over diverse onderwerpen

Van de Nederlandse romans vond ik Connie Palmen er met kop en schouders bovenuit steken, onmiddellijk gevolgd door Adriaan van Dis.
Van de Engelstalige romans staat Station Eleven bovenaan, onmiddellijk gevolgd door The Winter Vault, The Blazing World, Augustus, The Angle of Repose, Come Thou Tortoise en Dept. of Speculation.
Van de vertaalde romans was vooral Tot ziens Daarboven een ontdekking voor mij.
Van de non-fictie was Marie Kondo het meest invloedrijk, ik zal haar eeuwig dankbaar blijven, lees dat boek en pas het toe!
Genoten heb ik van The Alchemy of Illness, en ontroerd raakte ik door Tiny Beautiful Things. Soul food, erg nodig in deze barre tijden. Tenslotte: naar, maar erg belangrijk en inzichtgevend: The Beheaded Goddess.
Mijn hele leeslijst staat hier.
Voor komend jaar heb ik de lat op 60 gelegd. Ik wil geen druk maar gewoon lezen wat me op een moment inspireert. Voor nu staat Dubliners op de lijst voor de leesclub, en ik heb me voorgenomen om meer essays te gaan lezen.
Ik wens jullie ook een fijn en geïnspireerd leesjaar!

Dit bericht is geplaatst in lezen, recensies. Bookmark de permalink.

3 Reacties op een goed leesjaar

  1. Goed bezig geweest! Van de lijst hierboven realiseer ik me dat Dept. of Speculation op mijn e-reader staat, samen met nog honderden andere gelezen boeken. Ik ga het zometeen wat hoger op de virtuele nog-te-lezen stapel leggen, wie weet zie ik het dan niet weer over het hoofd.

  2. lethe schreef:

    Blij dat jij Come, Thou Tortoise ook zo mooi vond! Omgekeerd wil ik jou bedanken voor het zetje dat ik nodig had om Marie Kondo aan te schaffen.

    Station Eleven en Dept. of Speculation staan op mijn TBR lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *