vol van plannen

abten 2015-12-26 10.47Wel stichtelijk voor de Kerst, deze abten- en kloosterkronieken. Ik schreef er al over bij Emo's Reis: het is mijn favoriete periode uit de Nederlandse geschiedenis, die middeleeuwen toen de romaanse kerken in het Noorden ontstonden. Ik heb nog altijd een vaag soort van droom dat ik ooit een roman moet schrijven die in die tijd speelt. In Brandsporen komt al een verhaal voor dat daar een eerste versie van kan zijn, het verhaal van Sybrich en het runenstaafje.
Soms is het in mijn hoofd zo vol van plannen dat ik maar gauw iets anders ga doen. Deze boeken – turven, allebei – eerst maar terug in de kast.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, schrijven met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *