over lezen

lijstebrij 2015-12-17 09.53Herinnert u zich deze nog? Lijstebrij, programma voor het schooljaar 1972-1973. Een soortement tijdschrift voor lijstboekenlezers, zo mooi vormgegeven als een art journal. En heb ik dat destijds wel voldoende gewaardeerd? Dat weet ik niet meer. Maar ik heb het niet voor niets altijd bewaard, en niet bij de schoolspulletjes (agenda's, schoolkranten, opstelschriften) maar in de boekenkast. Nu ik het doorblader denk ik: ik ga het lezen voor als ik de leesclubgespreksleider ben voor Where I'm Reading From van Tim Parks.

lijstebrij1 2015-12-17 10.02lijstebrij3 2015-12-17 10.01

 

 

 

 

 

Speaking of which: gisteravond ging het over Kumpfmüller en we verbaasden ons erover hoe het toch kon: in alle talen jubelende recensies, en wij vonden het allemaal matig tot zeer matig. Kwam dat louter door het onderwerp? Zijn mensen per definitie onder de indruk van zulke Hemingweeïge stoerdoenerij? Later bespraken we of we nog moois hadden gelezen, en ik noemde Connie Palmen.
lijstebrij2 2015-12-17 10.011En iemand zei: maar dat gaat toch ook over de liefde tussen schrijvers? Die vergelijking was helemaal niet bij me opgekomen. En oh, wat doet Palmen dat een stuk, nee stukkén beter!

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *