reisgids

tahull 2015-11-29 10.39Europa in de Middeleeuwen is zo'n plaatjesboek dat ik aanschafte voor mijn studie – want er was immers nog geen internet. Ik had het geluk dat ik biepjuf was en op mijn werk al veel beeldmateriaal kon vinden, daarnaast bleek de TH-bibliotheek over een enorme kunstboekencollectie te beschikken die door TH-studenten nooit geleend werden, maar zelf wilde ik toch ook graag het een en ander hebben. europa ME 2015-11-29 10.39En dit boek was tegelijk een reisgids. Wat hebben we veel gezien van wat erin staat. Wat zou ik het gaag allemaal nog eens langsreizen. Maar misschien is dat helemaal geen goed idee, zou ik vroegere betoveringen teniet doen.
Zelfs Tahull viel al tegen, na de lyrische lofzangen van mevrouw Madou over het mooiste kerkje ter wereld. Er waren toeristen, en de schildering in de apsis was niet meer origineel.
Ik blader het boek door, en de Fernweh knaagt. Ooit moet het weer lukken.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie, kunst met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *