leesplezier

alther 2015-09-20 10.40Twee jaar geleden gekocht, deze Lisa Alther, auteur van de feministische golf waarin ik grootgeworden ben. Ik herinner me nog dat ik Bedrock las (Een Vrouw van Vlees en Bloed, wie verzint zo'n titel) en me aangesproken voelde door de sfeer. De goede kant van Amerika, zullen we maar zeggen. Waar ik nog altijd heimwee naar heb.
Dus ik was blij toen ik dit voor €1,20 (het bonnetje zit er nog in) scoorde bij de Mamamini. Er zit een naamstickertje in van ene Roelien Bastiaanse uit Amsterdam, en het ziet er splinternieuw uit. Ik beloof dat ik het binnenkort ga lezen, okee? Marie Kondo knikt op zo'n beleefd-oosterse manier en gelooft er niks van.
Gisteravond twitterde Sylvia Witteman de eerste bladzij van een oud meisjesboek dat ze aan het lezen was. Ik aan 't googelen, bleek het hele boek online te staan. (En de schrijfster is in 1944 in Theresienstadt overleden.) Dus las ik nog tot half twee in Mies Demming, in plaats van Elena Ferrante of Proust. Krijg je soms adhd van preTnison?
Of gaat het uitsluitend om het leesplezier?
Tot gauw, Lisa Alther!

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *