speciaal voor mij

carmiggelt2Zo'n boekje waarvan het ruggetje niet verraadt wat het is: een cadeautje van mijn oude leraar Nederlands die bij ons in de straat woonde. De straat waar nu geen "ons" meer is, en waarvan ik dus niet langer meer weet wie er trouwt, bevalt, of overlijdt.
carmiggeltIk zocht hem op toen ik, terug in Nederland, het plan opvatte om volwassenenonderwijs te geven. Om ergens te beginnen met mijn nieuwe leven. Van het zijne hoorde ik altijd de laatste nieuwtjes van mijn moeder. Toen ik dit boekje kreeg, had ze nog minder dan een jaar te leven. Wonderlijk hoe alles met alles verknoopt is, en toch maar één leven speciaal voor mij.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

3 Reacties op speciaal voor mij

  1. lethe schreef:

    Mooi verhaal van je ouderlijk huis.

    Ik heb ook zo'n bundeltje Speciaal voor u, van mijn moeder geërfd. Het mijne heeft een gele kaft en helaas geen handtekening van Carmiggelt.

  2. lethe schreef:

    Het jouwe is waarschijnlijk ouder. Mijn exemplaar is van 1973 en er zit alleen een gedrukt kaartje in "Met onze beste wensen voor een voorspoedig en gelukkig 1974" van het hoofd advertentiebedrijf Het Parool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *