boeken zijn de universiteit onzer dagen

emants1 2015-08-12 10.27Het is vermoedelijk een uitermate somber, naturalistisch boekje. Maar oh, wat schenkt het uiterlijk mij een vreugde. En dan het titelblad! En de intentie: de maatschappij voor goede en goedkoope lectuur! Wie maakt zich er tegenwoordig nog druk over of mensen een goed boek lezen, of mensen met weinig financiële armslag toch aan goede boeken kunnen komen? Weg met de bibliotheken! En goede boeken? Als het maar verkoopt, toch? Leve vijftig tinten grijs!
Misschien is er in onze tijd wel meer afgestorven dan in de tijd van Emants.emants2 2015-08-12 10.28

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op boeken zijn de universiteit onzer dagen

  1. lethe schreef:

    Naar dit titelblad en de naam te oordelen, was de Maatschappij voor goede en goedkoope lectuur de Nederlandse tegenhanger van Everyman's Library. Ik heb een mooi uitgaafje van Barchester Towers uit 1906 met net zo'n art nouveau titelblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *