verrukkelijk

james 2015-07-01 08.27Het volgende boek op de plank is The Ambassadors van Henry James. Leuk en aardig, ik zou er precies hetzelfde stukje over kunnen schrijven als over The Europeans. U was geweldig, u wordt bedankt!
irving 2015-07-01 08.29Dus door naar Owen Meany.
Ik ben vanaf het begin een groot fan van John Irving geweest. Mijn eerste was geloof ik De Wereld volgens Garp (toen ik nog bijna uitsluitend Nederlands las). Hoe zijn boeken in elkaar haakten, hoe hij wellustig smeet en strooide met details en uitwijdingen, ik lustte er wel pap van.
En nog. Hoewel er tussendoor een paar titels waren waar ik niets mee kon, vond ik Last Night in Twisted River weer verrukkelijk.
Owen Meany staat me bij als zijn meest ontroerende boek. Het staat voor alles waar ik het meest van houd als ik lees: al die details van een mensenleven, liefdevol en zonder oordeel aan mij doorgegeven, een rijk en humoristisch panorama. Een meeslepende verteller, dat is alles wat ik vraag.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *