Rascha Peper

russies 2015-07-19 10.52Rascha Peper is zo'n schrijfster die je niet kent. Die niet constant op tv verscheen om met een gekreukeld hoofd te vertellen hoe zwaar het leven was. Die gewoon schreef, en prachtig. Ik herinner me Rico's vleugels, en vooral Dooi, over die man die met zijn boot vastgevroren raakt op het IJsselmeer.
Russisch Blauw herinner ik me zo erg niet, dat ik vermoed dat ik het niet gelezen heb, gek genoeg. Waarschijnlijk gescoord bij de Slegte, op verlof, omdat ik vond dat ik meer Nederlands moest lezen, wat ik vervolgens weer niet deed, en nog niet doe. Op de een of andere manier raken zinsneden me in het Engels vaak veel meer als prachtig, als tegeltjeswaardig. In het Nederlands heb ik dat geloof ik alleen nog met poëzie.
Anyway.
Russisch Blauw mag blijven, en krijgt hopelijk binnenkort een gekreukeld ruggetje.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Rascha Peper

 1. Leuk boek, niet wereldschokkend, maar ooit wel met veel plezier gelezen. Goed dus dat je het niet wegdoet.

 2. Bettina Grissen schreef:

  Ik vond het een mooi boek, maar het gaat over de Romanov's, voor een deel, dus ik vind dat al snel heel erg mooi!
  Hoe dan ook, Rascha Peper is wel een bijzondere schrijfster, mag haar erg graag lezen. Het is heel jammer dat er geen nieuwe boeken van haar zullen komen.

  Groetjes,

 3. Ferrara schreef:

  Rascha Peper, ik mis haar. Russisch Blauw heeft mij het minst geboeid, te langdradig naar mijn idee. Ik vind het lastig om je bij te houden in deze, o zo leuke zoektocht, door de boekenkast, ik lees niet in talen buiten onze grenzen. Uiteraard wel vertalingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *