koot

koot 2015-07-27 09.49Het volgende boek op de plank is Eline Vere. Maar ik heb genoeg gezegd over Couperus. Hier en hier en hier en hier en hier.
Koot is ook een grote held van me. Na Koot en Bie is de zondagavond nooit meer echt goed geworden. En dan dagelijks nog de vreugde van de bescheurkalender, maatschappijkritiek en taalkunst inéén, niemand doet dat meer zoals zij, hoe goed Koefnoen en Draadstaal ook hun best doen.
De boeken die Koot in zijn eentje schreef werden allengs minder kunstig en meer mensig, nog steeds leuk maar buiten het kader dat ik zo graag wilde behouden. Ik heb ze wel gelezen maar niet meer gekocht. Deze drie staan voor zoveel glim- en luide lachen, voor zoveel bewondering en ingesleten begrippen als Traumküche en Kicks voor Niks en je Uw Kostbare Platen dat ze natuurlijk nooit weg mogen.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *